La flama eterna de Kennedy ja és camí de Wexford

La flama eterna de Kennedy ja és camí de Wexford La flama a la coberta del LE Orla sortint de Dublin / Foto: Defence Forces

Amb motiu de la commemoració de la visita de John Fitzgerald Kennedy a la casa ancestral del clan a New Ross (Comtat de Wexford) ara fa exactament 50 anys, el foc encès de la flama eterna que crema sobre la tomba de l’expresident al cementiri militar d’Arlington va arribar ahir en un vol d’Aer Lingus i va ser transferida a la Marina irlandesa perquè la transporti amb el vaixell LE Orla fins a Wexford.

Un cop allà se celebrarà un acte per tal de recordar la visita de quatre dies que va tenir lloc al juny del 1963 i s’encendrà la Flama de l’Emigrant en honor a tots aquells que han hagut d’emigrar, inclosos els Kennedy. La filla de JFK ja fa uns dies que és a Irlanda i ha inaugurat una exposició a la Biblioteca Nacional amb fotos del seu pare a Irlanda.

Curiosament, Caroline Kennedy i 18 membres més de la seva família van assistir a un sopar que va celebrar-se al mateix lloc que fa 50 anys, a l’Iveagh House (Dublin 2), i que també tenia el mateix menú: salmó de primer, bou amb pèsols de segon i maduixes de Wexford amb nata de postres.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/gTfE

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt