Demanen que l’Spire sigui un memorial als herois de l’ONU

Demanen que l’Spire sigui un memorial als herois de l’ONU L'Spire apuntant al cel dublinès / Foto: Liffey

Una frase típica per a definir l’Spire, la punxa metàl·lica de 121 metres d’alçada que hi ha plantada al bell mig d’O’Connell Street (Dublin 1), és “és lletjot però útil” i és que l’oficialment anomenat Monument de la Llum va molt bé com a lloc de trobada per als dublinesos essent una frase encara més típica “quedem a l’Spire”.

Aprofitant aquesta sensació de no saber gaire bé què hi fa allà al mig, l’Associació de Veterans Irlandesos a l’ONU (IUNVA) ha proposat que l’Spire sigui un memorial dedicat a tots els que han servit en nom d’Irlanda en missions humanitàries i de pau. Ara, el regidor laborista Padraig McLoughlin proposarà una moció sobre el tema i en cas de ser aprovada serà estudiada pel comitè d’Arts Públiques de l'ajuntament.

Tanmateix i si bé la idea, a priori, podria semblar acceptable per tothom, McLoughlin ha afirmat que hi podria haver certa oposició a causa de la seva proximitat amb el GPO, que molts consideren un lloc exclusiu per a commemorar l’Aixecament de Pasqua del 1916.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/gNRy

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt