Les farmàcies obligades a vendre el genèric més barat

Les farmàcies obligades a vendre el genèric més barat Una farmàcia al barri de The Liberties, Dublin 8 / Foto: Liffey

La nova legislació sobre prescripcions mèdiques que entrarà en vigor en els propers mesos obligarà els farmacèutics a vendre el medicament genèric més barat independentment de la marca que figuri a la prescripció del metge. A més, el Servei de Salut passarà a les farmàcies el preu de referència de cada genèric.

Amb aquesta mesura el govern preveu d'estalviar milions d’euros reduint l’exagerada factura que ha de pagar actualment pel preu abusiu que li cobren les farmacèutiques, sovint diverses vegades el que cobren a d’altres països. Hi ha qui diu que aquest és el preu a pagar pel fet que les multinacionals del sector tinguin plantes de producció a Irlanda.

Tanmateix no tothom hi està d’acord; és el cas de Mike Glynn, director general d’Epilepsy Ireland, que alerta de les catastròfiques conseqüències que podria suposar el fet de canviar d’un medicament d’una marca concreta a un de genèric. Glynn ha explicat que la seva entitat recomanarà als metges d’escriure “No substituiu” a la prescripció i que estudiaran, un per un, cada genèric.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/gIvl

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt