Centenars de cavalls campen lliurement sense control

Centenars de cavalls campen lliurement sense control Cavalls a la venda a Smithfield, Dublin 7 / Foto: Liffey

Les administracions locals han de fer mans i mànigues per tal d’intentar resoldre els problemes generats pels centenars de cavalls que campen lliurement per alguns prats situats en zones urbanes; és el cas dels barris dublinesos de Cherry Orchard, Darndale i Ballyfermot. L’any passat, només a la zona administrada pel Dublin City Council, es van haver de sacrificar 250 cavalls amb un cost total de 182.997 euros.

El problema és generalitzat arreu del país i tant els ajuntaments com les societats protectores d’animals no donen l’abast. La crisi econòmica ha fet que molts propietaris de cavalls no puguin fer front a les despeses de manteniment i la manera més fàcil de desfer-se’n és deixar-los abandonats en qualsevol prat.

També hi ha els que compren un cavall perquè els fa gràcia i costen molt poc, a la Fira d’Smithfield (Dublin 7) s’havien venut animals per 10 euros, però després no saben què fer-ne. En principi, tota aquesta problemàtica s’hauria d’acabar un cop s’hagi implementat el projecte del govern de crear una base de dades centralitzada amb el cens de cavalls residents a Irlanda i que duran un microxip identificatiu.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/fUsj

Torna a dalt