La carn de cavall triomfa al mercat de Temple Bar

La carn de cavall triomfa al mercat de Temple Bar El mercat artesanal de Temple bar, Dublin 2 / Foto: Liffey

A Dublin venen carn de cavall a la majoria de supermercats tot i que normalment la gent es pensa que és bou però al mercat artesanal que cada dissabte munten a  la House Meeting Square de Temple Bar (Dublin 2), no se n’amaguen i la carn de cavall la venen com a tal, sense eufemismes ni mentides.

Pat Hyland, un granger del comtat de Laois amb parada al mercat des de fa 18 anys, assegura que ha venut més carn de cavall en les tres darreres setmanes que no pas durant els quatre anys que fa que ofereix aquest producte a la seva clientela. L’especialitat de la seva granja és el xai però en un viatge a Itàlia va provar el cavall, li va agradar i va començar a comercialitzar-lo.

Tanmateix, amb tot el rebombori i l’aturada de la producció arran de la investigació policial, Hyland alerta que al ritme actual se li haurà acabat l’stock d’aquí a dues setmanes i és que en aquest moment només funcionen dos escorxadors on es sacrifiquen cavalls dels cinc que ho feien fa un mes. El granger Pat també es queixa de la regulació que, si abans ja era excessiva, ara és asfixiant.

A la seva parada s’hi poden trobar entrepans tipus baguette amb carn de cavall per 6,50 euros, broquetes marinades per 2,50 euros la unitat o bistecs a 15 euros el quilo; el bou va a 35 euros el quilo. Segons Hyland, els que més compren les seves delicatessen equines són els turistes que cada dissabte visiten massivament el mercat.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/dlyW

Torna a dalt