L'embolic amb la carn de cavall avança al galop

L'embolic amb la carn de cavall avança al galop Un supermercat adaptant-se a la realitat / Foto: Liffey

L’afer de les hamburgueses de carn de bou amb ADN equí ha sortit de mare i ja és el més semblant a un cavall desbocat que corre al galop pels camps verds al costat de bous sense que se sàpiga què és un bou i què és un cavall. El darrer producte a entrar al serial bovino-equí és la salsa bolonyesa de l’empresa irlandesa Greencore, amb quarter general al barri de Santry (Dublin 9) i que té un important volum de negoci al Regne Unit.

La salsa ha estat retirada dels prestatges de la cadena de supermercats britànica ASDA després que unes anàlisis hi hagin trobat ADN de cavall i també s’han retirat uns altres tres productes de la mateixa marca com a mesura preventiva. Segons Greencore, la carn de bou en qüestió va ser proveïda per ABP Foods, l’empresa matriu de Silvercrest Foods, la primera que va veure’s envoltada per la polèmica a mitjan gener.

Per posar una mica més de salsa en tot aquest assumpte, si pot ser bolonyesa, s’ha sabut que el director general de Greencore és Patrick Coveney... el germà del ministre irlandès d’Agricultura, Simon Coveney, que dimecres va emprendre la iniciativa convocant els seus homòlegs europeus a fi d'intentar dissenyar un pla d’acció conjunt per encarar el problema.

D’altra banda l’empresa irlandesa Rangeland Foods ha confirmat que ha retirat una remesa d’hamburgueses de bou després de descobrir-se que contenien entre un 5% i un 30% de carn de cavall; Rangeland exporta productes a d’altres estats europeus com el Regne Unit, Espanya, França, Alemanya i els Països Baixos.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/cVZ2

Torna a dalt