Fi de l'hegemonia masclista a la piscina natural Forty Foot

Fi de l'hegemonia masclista a la piscina natural Forty Foot La piscina natural Forty Foot a Sandycove, sud de Dublin / Foto: Liffey

Els consellers del Dún Laoghaire-Rathdown County Council (sud del comtat de Dublin) van aprovar dilluns a la nit la construcció d’una estructura que servirà de vestidor per a totes aquelles dones que vulguin anar a banyar-se a la piscina Forty Foot però que tenen prohibit utilitzar les instal·lacions existents propietat de la Sandycove Bathers’ Association. Fa unes setmanes aquesta entitat va decidir de continuar amb la centenària prohibició per 24 vots a 17.

La nova estructura romandrà oberta a tothom, homes i dones, i s’ubicarà on actualment hi ha una guingueta de pescadors; serà a pocs metres de la dels “homes” però a l’altre vessant del pujol, a tocar de la platja de Sandycove. Tindrà tres parets, un sostre de vidre, vestidors i dues zones de dutxes, una per a homes i una altra per a dones.

La Forty Foot és una piscina natural que va agafar el nom del batalló de l’exèrcit britànic que hi havia destacat a la zona, el 40è d’Infanteria, i apareix en un capítol de la novel·la de James Joyce “Ulysses” quan el personatge Buck Mulligan s’hi va a banyar de bon matí. És un lloc on la gent s’hi banya durant tot l’any i és que la temperatura de l’aigua no varia gaire, ja sigui hivern o estiu... està gelada tot l’any (it’s bloody cold the whole year around).

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/cTJO

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt