Les farmàcies posen el crit al cel per les fotos de carnet

Les farmàcies posen el crit al cel per les fotos de carnet Secció de fotografia d'una farmàcia / Foto: Liffey

A partir del 19 de gener els carnets de conduir d’Irlanda abandonaran el format paper que fa uns anys tenien la majoria de països europeus i passarà al format targeta de crèdit. Un dels canvis més evidents que hi haurà, a banda de la mida, és que la fotografia no estarà grapada al document sinó que estarà estampada de manera digital.

El problema de les farmàcies és que el govern va convocar un concurs públic per tal de trobar un proveïdor que s’encarregués de fer les fotografies digitals, d’escanejar-les i d’estamparles sobre les targetes i va ignorar el fet que a Irlanda, no se sap ben bé per què, la majoria de farmàcies tenen una part de l’establiment dedicada a productes de fotografia.

Segons Daragh Connolly, vicepresident de l’Irish Pharmacy Union, en saber que hi havia el canvi de format al carnet de conduir alguns farmacèutics van invertir entre 5.000 i 8.000 euros per poder fer fotografies digitals i ara es troben que no haurà servit de res.

Un altre problema serà per als qui necessitin una foto, a partir de setembre, puix que hauran d’anar als pocs locals que l’empresa adjudicatària, Credit Card Systems Ireland Ltd, tingui repartits per Irlanda. Connolly acaba dient que la resta de països accepten fotos de carnet fetes a qualsevol lloc i que a Irlanda també hauria de ser així.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt