L’escamarlà de la badia de Dublin podria quedar colgat

L’escamarlà de la badia de Dublin podria quedar colgat Meitat nord de la badia de Dublin amb Howth al fons / Foto: Liffey

Si amb la contaminació que en algunes ocasions ha fet prohibir la captura d’escamarlans de la badia de Dublin no n’hi havia prou, ara aquests crustacis podrien quedar colgats per 824.000 tones de roca trinxada si l’Agència de Protecció Mediambiental aprova una llicència que permetria llençar tot el que s’extregui en la construcció d’una canonada submarina de 9 km que sortiria de la planta depuradora de Ringsend (Dublin 4), actualment treballant a la seva màxima capacitat.

En una altra època no hi hauria hagut aquest problema perquè la roca hauria servit com a material de construcció però, actualment, amb la poca activitat del sector no hi ha demanda. Així doncs s’ha pensat que el material extret del subsòl marí podria anar a parar a una àrea 3 km mar endins a l’altura del Cap de Howth fent dos abocaments al dia durant els propers 3 anys.

La idea no ha agradat gens als representants polítics de la zona i el diputat del Labour per Dublin Nord-est, Tommy Broughan, ha enviat una pregunta escrita sobre aquest assumpte al ministre de Medi Ambient Phil Hogan. Segons Broughan, els residents i els membres de clubs de submarinisme estan molt preocupats per l’impacte potencial que pot tenir el llançament de residus, sobretot en termes de visibilitat.

Per la seva banda l’ajuntament de Dublin, sol·licitant de la llicència, s'ha justificat afirmant que el punt a 3 km del Cap de Howth s’ha utilitzat durant molts anys per a abocar-hi material i que segons les anàlisis realitzades, no hi ha cap impacte negatiu sobre la fauna i la flora a més de no ser una zona visitada per submarinistes.

Font: Irish Times i Evening Herald

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt