El primer irlandès del 2013 treu el cap a Limerick a les 00h01

El primer irlandès del 2013 treu el cap a Limerick a les 00h01 El Mid Western Regional Hospital, Limerick / Foto: Punch Consulting Engineers

Quan tot just passava un minut de mitjanit de l'u de gener el Leo Maples, fill de Carmel i Charles, va treure el caparró al Mid-Western Regional Maternity Hospital de Limerick esdevenint el primer irlandès del 2013. El Leo va avançar-se dos minuts a la segona classificada, la Lexi, nascuda al Cork University Hospital.

A la capital els nadons no van tenir tanta pressa i la primera dublinesa de l’any va néixer a l’hospital de Holles Street (Dublin 2) a les 00h17. Durant la nit de Cap d'Any molts irlandesos estaven de celebració però als hospitals maternals hi va haver molta feina fins al punt que al centre d’Our Lady of Lourdes de Drogheda (Comtat de Louth) van néixer 5 nadons entre les 4 i les 10 del matí.

La novetat d’aquest any és que els pares continuaran rebent el benefici per fills fins als setze anys, o fins als divuit en cas que estudiïn, però arran de l'entrada en vigor del Pressupost 2013 l’import s’ha reduit en 10 euros mensuals per al primer i segon fill (de 140 a 130 euros) i 18 euros a partir del tercer.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt