Acorden un nou format per a la fira de cavalls d'Smithfield

Acorden un nou format per a la fira de cavalls d'Smithfield La fira de cavalls d'Smithfield, Dublin 7 / Foto: Liffey

Alguns regidors de l’ajuntament a la zona d’Smithfield (Dublin 7) i els representants dels venedors de cavalls que participen a la fira que se celebra cada primer diumenge de mes a aquest barri dublinès han arribat a un acord per a una nova regulació de l’esdeveniment destinat a posar fi als problemes generats en els últims mesos. Les noves mesures podrien entrar en vigor si són aprovades pel ple municipal al gener.

La fira de cavalls a Smithfield es remunta a uns quants segles i els seus drets històrics feien gairebé impossible per al consistori dublinès de suspendre-la malgrat la pressió dels veïns afectats. Tot i haver estat considerada durant molts anys una atracció turística la fira va començar un clar declivi arran dels problemes d’higiene, l’incivisme, el mal estat de molts animals i la venda de cavalls que després eren abandonats en qualsevol prat de Dublin.

L’acord consisteix en celebrar la fira només dues vagades a l’any, març i setembre, l’obligació dels venedors a tenir una llicència que els acrediti com a tals i a dur els cavalls amb un xip; aquesta mesura ja s’aplica ara i fa que sovint molts animals no puguin entrar a la plaça. Una mesura que l’ajuntament havia inclòs però que finalment no serà requerida és l’assegurança amb cobertura de fins a 6 milions d’euros.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt