A la piscina Forty Foot tot continua igual que al 1880

A la piscina Forty Foot tot continua igual que al 1880 La piscina natural de Forty Foot a Sandycove / Foto: Liffey

L’any 1880, en una època en què era moda banyar-se al mar, va fundar-se l’Associació de Banyistes de Sandycove (sud de Dublin) formada únicament per homes com a conseqüència del conservadorisme de la societat de llavors i sembla ser que, amb el resultat de la darrera consulta sobre si acceptar dones o no, la cosa no ha canviat gaire 132 anys després.

Uns 20 socis dels 170 que té l’associació van proposar discutir el tema i dur a terme una votació que finalment va deixar les coses com al 1880 per 24 vots a 17. Un dels participants, que va voler romandre en l’anonimat, va explicar que l’ambient durant el debat era una mica intimidatori i en algunes intervencions es podia percebre un cert tuf a misogínia (aversió a les dones).

El lloc de bany dels socis és la piscina natural de Forty Foot, indret que apareix a la novel·la “Ulysses” de James Joyce quan el personatge Buck Mulligan va a banyar-s'hi de bon matí i que des de fa uns 25 anys comparteixen homes i dones sense cap tipus de problema. El que passa és que les dones, en no ser sòcies, no poden fer ús de les dues barraques que s’utilitzen com a vestidor i cuina, amb l’agreujant que algunes d’elles paguen una contribució anual per al seu manteniment.

Font: Irish Times   

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt