Pugen els delictes de coll blanc però no les condemnes

Pugen els delictes de coll blanc però no les condemnes Quarter general de la Garda al Phoenix Park de Dublin / Foto: Liffey

Tothom sap que per al sistema judicial és molt més greu robar una barreta de xocolata en un supermercat que no pas estafar 30.000 milions a milers de persones i això es confirma amb les dades que ha fet públiques el ministre de Justícia Alan Shatter responent a la pregunta parlamentària del diputat laborista Robert Dowds.

Segons Shatter, el nombre de persones condemnades per frau –o delicte de coll blanc- ha passat de 579 l’any 2003 fins a 178 l’any 2010 malgrat que el nombre de delictes ha augmentat durant aquest període. Aquesta paradoxa s’explica per la prohibició del govern de contractar funcionaris públics, cosa que provoca que no hi hagi prou recursos per a dur a terme totes les investigacions.

Com a exemple d’aquesta manca de recursos hi ha el fet que l’Oficina Policial d’Investigació del Frau no té cap advocat en plantilla i només té dos comptables treballant a temps complet. El diputat Dowds ha dit que, malgrat donar suport a les retallades a la Garda, el comissari en cap hauria de destinar-hi més recursos d’altres departaments sense saber quins atès que tots estan en la mateixa situació de precarietat.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt