L'okupa número 1, a més, lloga la casa

L'okupa número 1, a més, lloga la casa El número 6 d'Enniskerry Road a Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

Dijous passat el Tribunal Suprem irlandès va desestimar una demanda de l'Estat i va donar la raó a Desmond Grogan, un home que el febrer del 1982 va ocupar la casa de maó vermell situada al número 6 d'Enniskerry Road al barri de Phibsboro (Dublin 7) en saber que la propietària, l'advocada Alice Dolan, havia mort l'octubre del 1981 sense que hi hagués cap familiar proper que pogués considerar-se'n hereu.

Grogan va adduir que amb la llei a la mà la casa era seva perquè hi havia viscut més de dotze anys sense que ningú no li ho disputés, éssent aquest és el període de temps després del qual hom pot considerar-se propietari de l'immoble ocupat. Alguns organismes oficials que regulen els lloguers han informat que els requisits per incriure's com a propietari no inclouen cap prova de propietat.

A més, s'ha sabut que Grogan i la seva dona no viuen a la casa sinó que la lloguen a un estudiant que, preguntat per la premsa, ha explicat que viu allà des de fa 3 anys i que Grogan és de la vella escola i un bon home. També tenen un Bed and Breakfast al barri veí de Drumcondra (Dublin 9) on un dels empleats ha assegurat via telefònica que els Grogan viuen a l'estranger.

Font: Irish Examiner 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt