Toc d’atenció europeu per la seguretat a l’aeroport de Dublin

Toc d’atenció europeu per la seguretat a l’aeroport de Dublin Portes d'embarcament a la T2 de l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Una auditoria realitzada per la Comissió Europea a diversos aeroports de la UE ha deixat al descobert dos incompliments de les normes de seguretat aèria a l’aeròdrom dublinès. El primer és l’escorcoll d’avions, que el govern va suspendre fa 18 mesos i el segon és el control d’equipatge i passatgers a través d’escàners en els vols de connexió; actualment aquests passatgers no passen cap control entre els dos vols.

Segons Leo Varadkar, ministre de Transport, per al primer incompliment no hi ha cap problema i es tornarà a realitzar de manera immediata; per al segon es tardarà uns dos mesos però la seguretat al 100% és una prioritat del govern i hi destinaran els recursos que siguin necessaris. Varadkar ha assegurat que els canvis només afectaran una petita part dels passatgers perquè Dublin no és cap hub i cap dels altres aeroports irlandesos incompleix la norma.

Les principals companyies aèries que operen a Dublin, Aer Lingus i Ryanair, han mostrat la seva preocupació pels problemes que això pugui causar als seus passatgers però les reaccions han estat diferents: Aer Lingus ha dit que cooperaran amb la Dublin Airport Authority per generar el mínim de molèsties possibles i Ryanair ha aprofitat l’ocasió per carregar contra l’administració, fins i tot demanant una compensació pels costos addicionals o retards que es puguin generar fruit de la implementació dels canvis.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt