La policia desmantella el campament d'Occupy Dame Street

La policia desmantella el campament d'Occupy Dame Street Protesta d'Occupy Dame Street al lloc de l'antic campament / Foto: Liffey

Després de l'augment de la pressió dels darrers dies pels problemes de seguretat que el campament d'Occupy Dame Street, aixecat l'octubre passat, podria provocar amb les aglomeracions de la desfilada de Saint Patrick la policia va desmantellar ahir amb nocturnitat, a dos quarts de quatre de la matinada, el poc que quedava de la protesta davant de la seu del Banc Central d'Irlanda (Dublin 2).

Durant l'operació 100 agents de la Garda van tallar Dame Street des del Trinity College fins a George Street i el servei municipal de neteja va començar a retirar totes les estructures de fusta i plàstic que hi havia al campament. No es va practicar cap detenció però es va requisar la tenda que feia d'aixopluc per als pocs activistes que quedaven, a qui la policia va ensenyar una còpia de la Llei de l'Habitatge del 2002 que els permet desmantellar residències temporals.

De tota manera el integrants del moviment no van quedar-se amb els braços plegats i durant tot el dia hi va haver actes de protesta al mateix lloc però sense tendes, només amb banderes irlandeses i alguna pancarta. Després d'una assemblea improvisada a les 6 de la tarda van decidir fer una protesta davant de la comissaria de Pearse Street (Dublin 2) que va aplegar unes 70 persones i en què 3 representants d'Occupy Dame Street van negociar el retorn dels objectes retirats.

Font: Irish Times

Torna a dalt