El govern no descarta una taxa del xiclet

El govern no descarta una taxa del xiclet Xiclet enganxat al terra a Middle Abbey Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Després d’afeccionar-se a introduir noves taxes com la controvertida taxa de l’habitatge i properament la de l’aigua, el ministre de Medi Ambient Phil Hogan continua animat amb el tema i no descarta una taxa del xiclet gravant el consum d’aquest producte que, si bé no és nociu per a la salut com el tabac o l’alcohol, genera uns costos de neteja importants fruit del costum de molta gent de llençar-lo al terra.

De moment la cosa quedarà en una campanya de conscienciació finançada pels fabricants que aportaran uns 9.6 milions d’euros en els propers tres anys i en el que participaran 23 administracions locals. Segons diverses investigacions la brutícia generada pels xiclets ha disminuït un 57% des del 2008 gràcies a les campanyes publicitàries.

Per la seva banda, Sian O’Keefe, portaveu del fabricant Wrigley, ha escombrat cap a casa dient que una taxa d’aquestes característiques no tindria cap efecte en el comportament dels incívics i que s’hauria d’anar a la font del problema que és l’educació de cadascú. I si no, sempre quedarà l’alternativa del xiclet biodegradable que va inventar la Universitat de Cork i que podria arribar al mercat properament.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt