Investigaran el misteri semafòric de Galway

Investigaran el misteri semafòric de Galway Semàfor verd per a ciclistes / Foto: Liffey

L’ajuntament de Galway ha endegat una investigació sobre el funcionament dels semàfors a la ciutat i les possibles interferències causades, sembla ser, per la ràdio freqüència del GPS. Segons ha assegurat Frank Fahy, taxista de professió i regidor del Fine Gael, cada vegada que és a prop d’un semàfor i engega el GPS es posa verd per als vianants. La primera vegada li va passar en un pas zebra davant del Galway-Mayo Institute of Technology però per estar-ne segur ho ha comprovat en diversos llocs i sempre passa el mateix.

Per a Fahy i molt probablement per a tots els conductors de Galway, això està molt bé per als qui van a peu però no per al trànsit rodat, sobretot en aquesta ciutat on els embussos són el pa de cada dia i on l’ajuntament té previst gastar-se 6 milions d’euros en eliminar diverses rotondes i 750.000 en un nou sistema de control de trànsit.

Fa uns mesos el ministre de Sanitat James Reilly, cansat d’estar aturat a dins del seu cotxe, va baixar i va continuar a peu malgrat la pluja per no fer tard a una reunió que tenia a la Universitat de Galway. També és motiu de preocupació que els treballs d’eliminació de les rotondes no estiguin enllestits per a l’arribada de la Volvo Ocean Race perquè el caos circulatori que podrien crear els centenars de milers de visitants podria ser monumental.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt