300.000 euros per un procés de selecció buit

300.000 euros per un procés de selecció buit Els bombers fent un servei al centre de Dublin / Foto: Liffey

L’ajuntament de Dublin s’ha gastat 300.000 euros durant els últims 5 anys en el jurat que havia d’avaluar els candidats participants en el procés de selecció per a bombers; bàsicament, no s’ha ofert cap contracte de treball malgrat els centenars d’entrevistes realitzades i fins i tot es va llogar una part del Croke Park. A més, la manca de bombers que hi ha actualment a causa de les retallades fa que el consistori gasti anualment 3.05 milions d’euros en hores extra (dades del 2011).

També s’hi ha d’afegir el drama personal de molts dels que van participar en el procés i que somiaven en esdevenir bombers; alguns van deixar la feina o van canviar de plans quan tenien pensat emigrar i ara han rebut una comunicació per part del servei de bombers dient que el procés ha quedat desert per falta de recursos econòmics. Com a consol, els qui hi hagin participat podran tornar a presentar la seva candidatura, això sí, el procés de selecció el durà a terme l’administració local corresponent i no un jurat creat expressament.

El servei de bombers de Dublin ha estat notícia darrerament perquè ha començat a cobrar a particulars per les seves actuacions quan fins ara només havien de pagar les empreses. Això ha generat malestar perquè, segons fonts del cos, hi haurà força gent que intentarà apagar el foc abans que trucar-los a ells, amb la qual cosa augmenta el risc que les incidències esdevinguin més perilloses si no són tractades per professionals des del primer moment. A més, el fet d'haver de pagar ha resultat amb una pèrdua de respecte envers els bombers que són increpats molt sovint.

Font: Evening Herald  

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt