Cursets de conducció ràpida per a la policia

Cursets de conducció ràpida per a la policia Cotxe de policia al centre de Dublin / Foto: Liffey

Durant els propers tres anys uns 3.000 policies faran un curset de conducció a gran velocitat per tal d'acabar amb el sistema actual, anomenat "el permís del cap", en què el conductor només necessita el permís del cap superintendent per anar a gran velocitat. El fet que la majoria dels agents no hagi rebut cap formació al volant i tot depengui de l'habilitat de cadascú, provoca que cada any hi hagi moltes col·lisions on s'hi veuen implicats cotxes de la policia.

Aquesta alta sinistralitat ha fet que s'hagi donat una prioritat total a la implementació dels cursets després d'uns anys de retards, en principi haurien d'haver començat l'any 2009. Una altra mesura que s'està estudiant és la d'incloure com a requeriment per entrar al cos policial tenir carnet de conduir.

El problema de la sinistralitat no només és negatiu pel perill que pot suposar per a la integritat física de les persones sinó que també implica que el vehicle accidentat romangui fora de servei durant un temps. Això agreuja el problema de la disminució del parc mòbil fruit del contracte amb el constructor Ford que fa retirar els vehicles que han passat la barrera dels 300.000 km i que, en molts casos, no són reemplaçats a causa de les retallades.

Font: Irish Independent

1 comentari

 • Uri

  Escrit per Uri

  Dimecres, 11/04/2012

  En vista de les meves experiències mig suicides a Tenerife... creus que podria fer un curset d'aquest i que per fi la colla de la uni poguèssiu respirar tranquils per quan em torni a posar davant el volant del cotxe del meu papi?
  gestiona-m'ho please gràcies

  Report

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt