El George Best continuarà tenint-la curta

El George Best continuarà tenint-la curta Vista aèria del George Best Airport de Belfast / Foto: Google Maps editada pel Liffey

El Belfast City Airport, més conegut com a George Best en honor del mític futbolista nord-irlandès, continuarà amb la mateixa pista després que en quatre anys no s'hagi pogut enllestir el procés de sol·licitud per allargar la pista. Segons un portaveu de l'aeroport, el fet que hagi passat tant de temps des de l'inici de compil·lació de dades fa que bona part de la informació ja no estigui al dia.

Un dels problemes principals que ha endarrerit i finalment postposat el projecte han estat les crítiques dels veïns de l'est de Belfast i el nord del comtat de Down que temien un increment del soroll en cas que l'aeroport fos utilitzat per avions més grans dels que hi ha ara. El George Best està situat molt a prop de zones residencials i actua com a aeroport secundari per darrere del Belfast International, als afores de la ciutat.

El projecte preveia ampliar la pista 590 metres pel cantó nord-est i alhora reduir-la 120 metres pel sud-oest, incrementant el nombre de destinacions i generant uns 100 llocs de treball i uns 120 milions de lliures esterlines en turisme. Ryanair havia volat des d'aquest aeroport fins l'any 2010 però la poca longitud de la pista generava problemes de seguretat per als avions de certa envergadura com els Boeing 737 que utilitza aquesta aerolínia de baix cost.

Font: Belfast Telegraph 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt