Prohibiran la publicitat de cereals ensucrats en horari infantil

Prohibiran la publicitat de cereals ensucrats en horari infantil Paquets de cereals en un supermercat / Foto: Liffey

Fa unes setmanes es va saber que els anuncis de formatge estarien prohibits abans de les 9 del vespre i ara s'ha anunciat que a partir de l'any vinent i seguint una estricta nova regulació, el 75% dels cereals (els ensucrats) tampoc podran anunciar-se; en aquest cas la prohibició acabarà a les 6 de la tarda i només afectarà els canals de televisió amb continguts infantils, bàsicament, RTÉ2 i la gaèlica TG4.

Aquesta mesura pretén reduir la obesitat que afecta cada vegada més a la població infantil a causa dels mals hàbits a l'hora d'alimentar-se. De tota manera l'Autoritat Audiovisual d'Irlanda (BAI) ha assegurat que abans d'introduir cap canvi a la legislació actual mantindrà una ronda de consultes amb les parts interessades durant els propers dos mesos. Entre d'altres hi haurà les televisions RTÉ i TV3 i les empreses Coca Cola, Kelloggs i Nestlé.

L'Associació Irlandesa del Cereal ha manifestat el seu malestar i rebuig per una mesura com aquesta, que ha titllat de forassenyada i sense cap sentit alhora acusant la BAI d'adoptar el model del Regne Unit que no té cap base científica. D'altra banda, el Centre de Nutrició de Dublin ha denunciat que alguns cereals contenen tan de sucre que s'haurien de posar al costat de la xocolata i els productes de pastisseria.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt