Anuncien més tancaments de comissaries

Anuncien més tancaments de comissaries Comissaria de policia a Drumcondra, Dublin 9 / Foto: Liffey

Després de la primera onada de tancaments, amb 39 comissaries afectades, el ministre de Justícia Alan Shatter ha confirmat que l'any vinent n'hi haurà més tot i que encara no s'ha determinat quines. Segons el ministre, moltes de les 703 comissaries que hi havia fins fa poc eren necessàries en una època en què les telecomunicacions i les carreteres eren pèssimes però no ara; Shatter ha afegit que en temes policials no es tracta de tenir molts edificis sinó agents patrullant.

També ha defensat la reducció d'horaris d'algunes comissaries en àrees urbanes perquè si algú té una emergència durant la nit el més fàcil i lògic és que truqui el 999 en lloc d'anar a trobar la policia a la comissaria. A més, hi haurà menys agents fent tasques administratives que podran patrullar pel carrer; també s'ha parlat de donar un nou ús als edificis com a centres d'atenció primària.

Aquest anunci el va fer durant l'aplec de l'Associació de Sergents i Inspectors de Policia (AGSI) celebrat a Ballymoney (Comtat de Wexford) i li va valdre les crítiques del president de l'AGSI Padraic Dolan, que va acusar el govern de tancar comissaries sense cap criteri ni consultant les parts implicades. Va posar com a exemple la comissaria de Whitehall (Dublin 9) que ha estat tancada recentment tot i els 700.000 euros invertits en la seva renovació durant els darrers anys.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt