Els russos no paguen per un vessament de petroli

Els russos no paguen per un vessament de petroli El portaavions de la marina guerra russa Kuznetsov / Foto: Wikipedia

Les autoritats russes es neguen a pagar els 155.000 euros que li demana el govern irlandès pel vessament de petroli que el febrer del 2009 l'Admiral Kuznetsov, un portavions de la marina de guerra russa, va deixar anar a prop de la costa irlandesa, més concretament a uns 80 km de l'Old Head de Kinsale (Comtat de Cork). En un principi l'exèrcit rus van negar que hi hagués hagut cap vessament però després va reconèixer l'incident.

Però des del primer moment ja va sorgir una gran diferència en el nombre de litres vessats a l'estil del recompte de persones que van a una manifestació: els russos deien que segons els seus càlculs van vessar-se entre 20 i 30 tones de petroli; per contra, el servei de guardacostes irlandès assegurava que n'eren 552, escampades en una àrea de 6 per 8 km.

Segons l'ambaixada russa, el seu país no té cap intenció de pagar la factura perquè el petroli no va arribar a la costa ni va afectar el medi ambient, tot i que l'incident va ser considerat el pitjor en tretze anys però no es va realitzar cap operació de neteja perquè la taca es va autodissoldre. L'import que demanen els irlandesos fa referència al control de la taca realitzat per helicòpters i el servei de guardacostes.

Font: Irish Independent 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt