Continua el fiasco de les escombraries

Continua el fiasco de les escombraries Cubells de Greyhound a Lower Drumcondra Road, Dublin 9 / Foto: Liffey

Tot i que l'ajuntament de Dublin va pagar 250.000 euros a una empresa consultora perquè l'aconsellés amb el procediment a l'hora de traspassar a un operador privat el deficitari servei de recollida d'escombraries als residents de la zona central de la capital, el tema encara cueja i cada vegada sorgeixen nous problemes.

Primer van ser les queixes dels veïns perquè en algunes zones el camió no havia passat el dia previst i els cubells plens van estar al carrer durant uns dies; després va ser el torn de la transferència de dades de l'ajuntament cap a l'empresa adjudicatària Greyhound Recycling que, si bé complia amb la llei, el consistori hauria d'haver informat els veïns d'aquest fet.

Veient que molts residents no es donaven d'alta amb Greyhound l'empresa va amenaçar amb no recollir la brossa a tots aquells que no paguessin abans de la data límit, acció que li va valdre una allau de crítiques per part de la classe política i d'associacions de veïns. En sospitar que altres operadors feien la recollida va amenaçar de portar als tribunals les empreses que recollissin els cubells Greyhound.

El darrer episodi han estat els 4.5 milions d'euros que els veïns no han pagat i que corresponen al quart trimestre del 2011. Un dels punts del contracte de traspàs era que l'operador privat s'encarregaria de perseguir els deutors; el problema és que el temor a no complir amb la legislació referent a la protecció de dades ha fet que no s'hagin pogut enviar els rebuts als residents, la majoria dels quals es fan els suecs o no saben que han de pagar.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt