El Fianna Fáil vota contra una decisió seva del 1999

El Fianna Fáil vota contra una decisió seva del 1999 Tapa de Telecom Éireann / Foto: Liffey

La retirada de l'empresa de telecomunicacions Eir del concurs públic per a proveir d'internet de banda ampla uns 500.000 habitatges de la Irlanda rural ha fet que els partits de l'oposició hagin demanat al govern que es replantegi el Pla Nacional per la Banda Ampla (NBP), perquè el fet que només quedi una empresa interessada, Enet, implica que no hi hagi incentius per a desenvolupar un pla amb una mínima qualitat.

Així doncs, ahir el Fianna Fáil va presentar una moció al Dáil demanant un replantejament del concurs públic. Fins aquí tot seria normal si no fos perquè el Sinn Féin hi va presentar una esmena que deia que la idea de privatitzar Telecom Éireann (posteriorment anomenada Eircom i ara Eir) l'any 1999 havia estat un error perquè si hagués continuat en mans estatals, la implementació de banda ampla a les zones rurals seria molt més fàcil.

La part rocambolesca de la història és que el Fianna Fáil va votar a favor de l'esmena del Sinn Féin, és a dir, que va reconèixer els efectes negatius de la privatització de Telecom Éireann, malgrat que la sortida a borsa de l'antic monopoli estatal de les telecomunicacions va ser una decisió del mateix Fianna Fáil, llavors al govern, amb Bertie Ahern de Taoiseach i Charlie McCreevy de ministre d'Economia. Uns 574.000 petits inversors van comprar accions però van acabar enganxant-se els dits.

La moció va ser aprovada per 76 vots a favor i 48 en contra, suposant una derrota per al govern, que ja ha dit que l'ignorarà. Per la seva banda, Timmy Dooley, del Fianna Fáil, ha justificat el vot del seu partit a favor de la moció afirmant que no té cap sentit de continuar dient que l'any 1999 van encertar-la. Dooley ha reconegut que no poden amagar el cap sota l'ala però que quan es va fer tothom pensava que la privatització seria un succés.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt