Mary Lou McDonald serà la nova líder del Sinn Féin

Mary Lou McDonald serà la nova líder del Sinn Féin Mary Lou McDonald a l'Ard Fheis 2017 / Foto: Sinn Féin via flickr

Ahir a les cinc de la tarda va acabar el termini per a presentar candidatura a la presidència del Sinn Féin i només n'hi ha hagut una, la de la diputada dublinesa Mary Lou McDonald; els altres dos noms que havien sonat com a possibles candidats, el del portaveu del partit en temes d'Economia, Pearse Doherty, i el de la líder dels republicans al Nord, Michelle O'Neill, van declinar de presentar-s'hi.

Així doncs, tenint present que només hi ha una candidata i que ja fa temps que tothom la veia com la successora de l'històric Gerry Adams, en un Ard Fheis (convenció) extraordinari que tindrà lloc el 10 de febrer, McDonald serà ratificada com a nova líder del Sinn Féin posant fi al regnat d'Adams, que ha durat 34 anys i que no ha estat un camí de roses, passant de viure els anys de plom del conflicte nord-irlandès a una situació de pau estable, malgrat alguns incidents de grupuscles que no han acceptat els Acords de Divendres de Pasqua del 1998.

Mary Lou McDonald, nascuda a Dublin l'any 1969, ha estat vicepresidenta del Sinn Féin des del febrer del 2009 i encarna l'evolució del partit durant els darrers anys, en què ha guanyat centralitat política amb una imatge més moderna i allunyada de la violència i essent un actor polític a tenir en compte. A més, fa de nexe d'unió entre les noves fornades de republicans i la vella guàrdia, de qui és la nineta dels ulls.

També il·lustra perfectament l'augment de suport electoral del qual ha gaudit el Sinn Féin darrerament, que fins no fa gaires anys era un partit marginal al Dáil. En aquest sentit, al seu districte electoral de Dublin Central, McDonald va passar de no obtenir l'acta de diputada a les eleccions del 2007 a ser la candidata més votada a les del 2016.

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt