Hola, sóc polític al Nord i cerco feina a mitja jornada

Hola, sóc polític al Nord i cerco feina a mitja jornada El Parlament d'Irlanda del Nord a Stormont / Foto: Wikipedia

El Parlament d'Stormont continua sense activitat després de gairebé un any arran de les desavinences, per ara insalvables, entre els dos principals actors polítics al Nord: el DUP, liderat per l'exprimera ministra nord-irlandesa, Arlene Foster, i el Sinn Féin, liderat per Michelle O'Neill, que va succeir l'històric Martin McGuinness.

Així doncs, com que no hi ha activitat però els càrrecs electes cobren com si treballessin incansablement, el passat mes de desembre, al llavors Secretari Britànic per a Irlanda del Nord, James Brokenshire, que va plegar fa uns dies per motius de salut, li van aconsellar de retallar un terç el salari dels parlamentaris, és a dir, fer una tisorada de 13.612 lliures esterlines (uns 15.300 euros al canvi actual).

Això podria fer que els diputats que van més justos de diners s'hagin de buscar alguna cosa, encara que sigui a temps parcial. És el cas d'Steven Agnew, el líder dels Verds al Nord, que ha anunciat que cerca una feina a mitja jornada perquè té dos fills i unes quantes factures per pagar. Agnew ha dit que ofereix serveis de consultoria en lideratge de canvis socials.

Un altre que també ha pensat de canviar d'aires és Edwin Poots, del DUP, que va assegurar a la BBC que estava considerant de fer un gir a la seva vida laboral i començar una nova etapa lluny de la política. Per la seva banda, Daniel McCrossan, de l'SDLP, ha dit que podria tornar a exercir d'advocat.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt