Els diputats fan córrer la tinta amb els calendaris

Els diputats fan córrer la tinta amb els calendaris El Parlament d'Irlanda a Kildare Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

El fet que el servei d'impressió del Parlament sigui gratuït fa que alguns diputats i senadors facin córrer la tinta de mala manera imprimint material destinat als residents dels seus districtes electorals i un clàssic de cada Nadal és el calendari, on a banda dels dies i els mesos també hi solen aparèixer les dates en què el parlamentari "passarà consulta" en un lloc concret del districte; a fi de dissimular una mica l'objectiu polític, el document es farceix amb números d'interès de la zona com emergències o farmàcies.

Enguany hi ha hagut 25 parlamentaris, entre diputats i senadors, que han fet la seva comanda a la impremta del Dáil. La classificació l'encapçala el diputat independent per Tipperary, Seamus Healy, amb 72.500 calendaris, que han tingut un cost d'impressió de 2.000 euros; Healy ja va ser notícia l'any passat pel mateix assumpte i amb dades demogràfiques a la mà, tot Tipperary ha de tenir el seu calendari.

La segona plaça l'ocupa Jackie Cahill, del Fianna Faíl i també de Tipperary, fet que demostraria que en aquest comtat això dels calendaris està molt estès; el cost d'imprimir els seus 38.000 calendaris ha estat de 1.000 euros. Després hi ha Niall Collins (Fianna Fáil) amb 29.000, Michael Healy-Rae (Independent) amb 7.500, el seu germà Danny (Independent) amb 6.200 i el senador del Fianna Fáil, Mark Daly, amb 5.000. El cost total de les impressions ha estat de 6.000,12 euros.  

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt