El Museu del Derry Lliure es consolida com a punt turístic

El Museu del Derry Lliure es consolida com a punt turístic El barri del Bogside a Derry / Foto: Wikipedia

A poc a poc, des de la signatura, l'any 1998, de l'Acord de Divendres de Pasqua entre unionistes i nacionalistes, Irlanda del Nord ha anat fent via cap a la pacificació i malgrat que encara hi ha una certa divisió, sobretot entre els elements més radicals de cada bàndol, ja queden molt lluny els anys de plom del conflicte nord-irlandès, quan els atemptats, segrestos i assassinats eren el pa de cada dia.

Un exemple d'aquest nou clima és el Museu del Derry Lliure, inaugurat l'any 2006 al barri catòlic del Bogside i que després d'una remodelació en què s'ha invertit 2,85 milions d'euros, ha doblat el seu espai. El centre explica els episodis més importants dels Troubles a la ciutat com el Bloody Sunday del 1972, la Batalla del Bogside (el barri catòlic de Derry), els empresonaments dels activistes republicans o l'Operació Motorman, que va tenir lloc el juliol del 1972 quan l'exèrcit britànic va recuperar, amb un gran desplegament de recursos humans i logístics, el control d'algunes zones controlades per faccions locals de l'IRA.

Amb aquesta ampliació el museu disposa de més espai per a exposicions, tant de permanents com de temporals, i també un arxiu i material per a la recerca. Així doncs, el museu es consolida com a punt a tenir en compte entre la cada vegada més extensa oferta turística de Derry, que probablement rebrà més visitants gràcies a la depreciació de la lliura esterlina a causa del Brexit, que ha fet la zona més atractiva als residents al sud.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2t6wQDr

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt