Varadkar liderarà el Fine Gael i podria ser Taoiseach

Varadkar liderarà el Fine Gael i podria ser Taoiseach Leo Varadkar celebrant la victòria / Foto: Fine Gael via Twitter

Un cop fet el recompte de vots a les eleccions per a presidir el Fine Gael després de la dimissió d'Enda Kenny, Leo Varadkar ha estat declarat vencedor imposant-se a Simon Coveney. Varadkar ha guanyat en el vot dels membres electes (70% dels diputats i senadors i 55% dels regidors), que tenia un pes més important en el resultat global, i Coveney en el vot dels militants (65%), probablement més conservadors, per raó d'edat, que no pas els càrrecs electes. En el global, el resultat ha estat 60% per a Varadkar i 40% per a Coveney.

Així doncs, ara Varadkar, fill d'un immigrant indi i obertament homosexual, haurà de ser ratificat pel Parlament com a primer ministre (Taoiseach), una votació que hauria de tenir lloc durant les dues properes setmanes. Primer però, haurà de convèncer els independents que van donar suport, a canvi de càrrecs al govern, a Enda Kenny i esperar el vistiplau del Fianna Fáil; de tota manera, Micheál Martin, líder del Fianna Fáil, ja ha afirmat que no s'hi oposaran sempre que Varadkar es comprometi a fer d'Irlanda un país més just i decent.

En cas d'aconseguir-ho, amb només 38 anys seria el Taoiseach més jove de la història tot i que el seu bagatge polític és força extens puix que ja ha ocupat les carteres de Transport, Sanitat i actualment la de Benestar Social. En cas de no ser ratificat, molt probablement es convocarien eleccions.

URL curta: bit.ly/2rNGpcW

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt