Tot Tipperary tindrà el calendari de Seamus Healy

Tot Tipperary tindrà el calendari de Seamus Healy La seu del Parlament irlandès a Kildare Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Entre els interessants avantatges que el Parlament irlandès ofereix als diputats i senadors que hi tenen cadira assignada hi ha el d'imprimir gratuïtament material relacionat amb la seva tasca com a representants dels ciutadans; en la majoria dels casos es tracta de documents en què s’anuncia la celebració d'actes o xerrades organitzades pel parlamentari en qüestió i que després es distribueixen per la zona on es farà l'acte.

De tota manera, de tant en tant n'hi ha que abusen del servei de reprografia i el darrer cas ha estat el del diputat independent per Tipperary, Seamus Healy, que s'ha col·locat al centre de la polèmica després de fer imprimir 72.500 calendaris amb informació diversa com els horaris d'atenció als electors a diverses poblacions del comtat; com que encara quedava una mica d'espai Healy ha aprofitat per a posar-hi la foto del seu ajudant, Pat English, conseller al County Council. Tenint en compte que a Tipperary hi viuen unes 150.000 persones totes les llars del comtat haurien de tenir el calendari.

Davant de les crítiques rebudes i de l'acusació que titlla els calendaris de postals de Nadal, que és una altra font d'abús entre els parlamentaris, fins i tot dels ateus, Healy s'ha defensat dient que al calendari no hi ha cap missatge nadalenc ni d'Any Nou i que no són cap substitut de les postals. El diputat recorda que a l'imprès hi ha tot tipus d'informació útil que va molt bé de tenir a mà en cas d'emergència com el telèfon de la Garda, dels bombers, dels hospitals de la zona i dels serveis socials.

La impressió de Healy ha costat 2.004,55 euros, un 36% del total que enguany ha costat imprimir les postals de Nadal i calendaris dels parlamentaris que així ho han sol·licitat. Seamus Healy és el diputat que ha liderat la llista de manera destacada però, evidentment, coneixent el pa que es dóna al Parlament, té companys que li van al darrera, tot i que a una certa distància.

En aquest sentit el segueix el diputat Niall Collins (Fianna Fáil) amb 35.000 calendaris, la senadora Jennifer Murnane (Fianna Fáil) amb 15.000 i l'independent Michael Healy Rae, membre de la conegudíssima nissaga política de Kerry, amb 10.000. L'únic membre del govern que apareix a la llista és el Taoiseach Enda Kenny, que va fer una comanda de 500 calendaris. El Fianna Fáil és el partit més amant dels calendaris, essent els seus membres els que més noms aporten a la llista.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2hFDgE1

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt