El Parlament irlandès obre la porta al procés català
La internacionalització del procés independentista ha fet que cada vegada més parlaments s'interessin pel cas català i en el cas d'Irlanda, un país amb moltes similituds històriques amb Catalunya, no en podia ser cap excepció. Així doncs, gràcies a la invitació de la diputada independent Maureen O'Sullivan, el col·lectiu “El Cas dels Catalans” ha pogut explicar la situació política catalana davant d'alguns representants polítics independents, del Sinn Féin i del Fianna Fáil.
L'acte, celebrat en una sala annexa al Parlament, a Kildare Street (Dublin 2), ha començat amb la diputada O'Sullivan donant la benvinguda a la delegació visitant, formada per unes quaranta persones i que ha estat acompanyada per alguns membres de la comunitat catalana a Irlanda així com del senador d'ERC per Tarragona Josep Rufà.
La intervenció catalana ha recordat els vincles més que centenaris amb Irlanda fent referència al “Message of Adherence to the Irish People”, el missatge de suport a la lluita dels irlandesos per aconseguir la seva plenitud nacional que l'any 1886 Josep-Narcís Roca i Farreras va enviar a Charles Stewart Parnell i que va ser signat per 6.000 persones.
Avui, 130 anys més tard, el mateix missatge ha estat entregat a Maureen O'Sullivan, de la mà del senador Rufà, en tres versions: català, anglès i gaèlic. Pel que fa a les signatures, com que ja han arribat a les 20.000 i aprofitant l'avenç tecnològic respecte al segle dinou, s'han inclòs en un llapis de memòria.
Pel que fa a la banda irlandesa, molt coneixedora del cas català, s'ha volgut recordar que Irlanda serà un aliat de Catalunya quan arribi el moment, com així ho ha assegurat Niall Ó Donnghaile, exalcalde de Belfast i membre del Senat irlandès. Ó Donnghaile, després de donar la benvinguda als presents en gaèlic, ha afirmat que actualment Catalunya és un referent per a les nacions que lluiten per la seva llibertat, com Irlanda del Nord, i que el partit republicà sempre serà un aliat dels catalans.
En el tema ajuda irlandesa a Catalunya la diputada O'Sullivan ha fet un símil amb Patrick O'Connell, el dublinès que va entrenar el Barça en el difícil període de la Guerra Civil i que amb els diners recollits durant una gira americana per Mèxic i Nova York va poder salvar el club de la desaparició. L'acte s'ha clos amb el Cant dels Segadors i després els participants han anat a fer un aperitiu a la irlandesa, és a dir, tè, cafè i galetes.
GALERIA DE FOTOS a sota
URL curta: bit.ly/2cLnV6K
Galeria d'imatges
- Clica i amplia-la Clica i amplia-la
- Clica i amplia-la Clica i amplia-la
- Clica i amplia-la Clica i amplia-la
- Clica i amplia-la Clica i amplia-la
- Clica i amplia-la Clica i amplia-la
- Clica i amplia-la Clica i amplia-la
- Clica i amplia-la Clica i amplia-la
- Clica i amplia-la Clica i amplia-la
- Clica i amplia-la Clica i amplia-la
https://liffey.cat/index.php/inici/politica/79-politica/7714-21016-catalans#sigProId63321f6ef4