640 km per traslladar McAleese 270 metres

La celebració del 40è aniversari del Letterkenny Institute of Technology (LIT) va comptar amb la presència de la Presidenta de la República d’Irlanda Mary McAleese en la seva darrera visita oficial a aquest comtat de l’Ulster exercint el seu càrrec institucional. Donegal és un lloc situat a molta distància de Dublin i és per aquesta raó que el seu aeroport ha estat un dels pocs que ha mantingut la subvenció estatal.

Com que Letterkenny és molt lluny de Dublin McAleese va anar-hi en un helicòpter que la va deixar a poc més de 135 metres (150 iardes) de l’entrada del LIT, però seguint el protocol, el trajecte entre el lloc d’aterratge de l’helicòpter i la porta de l’edifici l’havia de fer en cotxe oficial. Així doncs, el Mercedes de Presidència va haver de fer 325 km fins a Letterkenny per traslladar McAleese 270 metres (135 de l’helicòpter al LIT i 135 del LIT a l’helicòpter).

A més, per fer la situació més rocambolesca els 320 km no eren pel camí més curt però el fet que el cotxe oficial el conduís un membre de la garda va obligar a desviar el recorregut per Sligo a fi d’evitar la prohibició de passar per Irlanda del Nord. En total, entre helicòpter i cotxe el cost va pujar a més de 3.000 euros que evidentment aniran a càrrec del sofert contribuent irlandès.

A Irlanda el protocol se’l prenen molt seriosament i el març del 2003, durant el darrer partit del Sis Nacions entre Irlanda i Anglaterra, els irlandesos van situar-se a l'esquerra dels anglesos fent que la Presidenta McAleese hagués de trepitjar la gespa en el que es considera un dels episodis més vergonyosos de l’esport a Irlanda.

Font: Donegal Daily 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt