L’aigua ataronjada podria ennuegar algú al Nord

L’aigua ataronjada podria ennuegar algú al Nord L'anunci de l'aigua ataronjada / Foto: @primesight via Twitter

La campanya publicitària de l'aigua amb gust de taronja que la marca francesa de begudes refrescants Volvic (Grup Danone) ha fet a Anglaterra i al País de Gal·les no es durà a terme a l'illa d'Irlanda, ni al Nord ni al Sud, a fi de no ferir sensibilitats entre els membres de la comunitat catòlica i per evitar que s'associï el producte amb el bàndol unionista.

Als pòsters de la campanya hi apareix una noia pèl-roja molt somrient i una ampolla; fins aquí tot correcte. El problema és el lema, “Orange and Proud” (Taronja i Orgullós/a), que si bé fa referència al gust de l'aigua i al fet de consumir una beguda diferenciada de la resta d'aigües, es podria malinterpretar, com si els consumidors estiguessin orgullosos de ser orangistes, és a dir, unionistes.

Com sol passar en aquests casos, la polèmica ha encès el debat entre els polítics, que sempre aprofiten aquestes notícies per a treure pit davant la seva parròquia. En aquest sentit, Tom Elliot, diputat unionista i reconegut orangista del comtat de Fermanagh, ha criticat la decisió de Volvic dient que no té cap sentit de creure que algú es pugui sentir insultat pel gust de l'aigua i que la correcció política s'ha dut massa lluny. Elliot ha recordat que hi ha moltes begudes amb marques o etiquetes de color verd i que això no suposa cap insult per als unionistes i protestants.

Un altre diputat unionista i orangista, Nelson McCausland, ha criticat el fet que encara no s'havia penjat cap pòster, per la qual cosa Volvic no ha pogut rebre cap queixa, a banda de considerar molt difícil d'entendre que algú pugui sentir-se ofès per una cosa així.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2bKxF0i

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt