Ningú no vol ser veí de l'ambaixada d'Israel a Dublin

Ningú no vol ser veí de l'ambaixada d'Israel a Dublin La Carrisbrook House de Pembroke Road, Dublin 4 / Foto: Google Street View

Malgrat que la Carrisbrook House té vuit plantes només n'hi ha una de llogada, la cinquena, i és que l'únic llogater d'aquest edifici situat a la Pembroke Road de l'exclusiu barri de Ballsbridge (Dublin 4) és l'ambaixada d'Israel. Els darrers veïns que va tenir aquesta delegació diplomàtica van ser els treballadors de l'AIB Fund Managers, que van abandonar l'edifici aprofitant una clàusula inclosa al contracte de lloguer que els ho permetia; l'empresa va adduir “temors en seguretat internacional”.

Així doncs, des de llavors els israelians han estat sols a l'edifici i la recerca de llogaters per part de l'IDA, l'agència estatal que promou econòmicament Irlanda i que assessora els inversors internacionals que volen establir-se a l'illa, no ha donat cap fruit. Totes les empreses a les quals s'ha ofert llogar part de l'edifici, incloses algunes agències estatals, han dit que no.

A banda que hi ha l'ambaixada d’Israel, des del 1995 i amb un contracte de 30 anys, el temps que fa que es va construir, l'estat de conservació i la configuració no fan de l'edifici un lloc gaire atractiu malgrat que la zona és de les més buscades de la ciutat i disposa d'un aparcament privat.

La solució més lògica seria el trasllat de l'ambaixada a un altre lloc però malgrat els intents de l'IDA, amb diverses rondes de negociació, de moment, els israelians diuen que no es mouen i així ho van demostrar l'any passat quan tenien la possibilitat de trencar el contracte de lloguer sense ser penalitzats.  

Amb tot, el qui hi ha perdut més en aquesta històoria és el contribuent irlandès perquè fins l'any passat el 85% de l'espai restant que no ocupava ningú l'havia de pagar l'IDA, que havia signat un contracte de lloguer de 65 anys amb el propietari. Durant set anys, del 2008 fins al 2015, la broma va costar un milió d'euros anuals i al final, l'IDA, en lloc de continuar pagant fins a la fi del contracte, encara 19 anys més amb un cost total de 22,5 milions d'euros, va decidir de trencar el contracte pagant una penalització de 9,4 milions.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2asvH35

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt