Dublin debat de tenir campanyes electorals netes

Dublin debat de tenir campanyes electorals netes Cartells electorals a Dorset Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El ple municipal de Dublin de dilluns va debatre una moció presentada per Paddy Smyth, regidor del Fine Gael, que proposava prohibir de penjar cartells electorals pels carrers i zones públiques de la ciutat, sobretot en elements del mobiliari urbà com són els fanals. La base de la idea és que en plena era digital els cartells són totalment obsolets i cada vegada tenen menys impacte sobre els electors a l'hora de decidir el seu vot.

El debat va ser molt productiu i les diverses esmenes presentades per alguns regidors van fer que la proposta inicial derivés cap a d'altres possibilitats. Les dues opcions que van generar més consens van ser una que proposava permetre de penjar cartells només en algunes àrees determinades, que haurien de ser determinades per les comunitats de veïns, i un altra que consistiria en instal·lar un plafó en un lloc cèntric on tots els candidats tindrien un espai disponible per tal de fer-se conèixer i de comunicar el seu missatge als electors.

Tanmateix i segons va informar el gerent municipal a l'alcalde Brendan Carr abans del ple, no està gaire clar que l'ajuntament pugui prohibir els cartells electorals perquè aquesta pràctica està regulada per lleis estatals, per la qual cosa la qüestió ha estat enviada al departament jurídic del consistori a fi que emeti un dictamen sobre la legalitat de la seva aplicació.

Amb tot, Carr va afirmar que hi havia una idea compartida per tothom que s'ha de fer alguna cosa en aquest camp i va posar com a exemple el pacte que hi ha entre els candidats dublinesos de no penjar cartells a O'Connell Street (Dublin 1), el carrer principal de la capital irlandesa. Actualment els cartells es poden penjar, com a molt d'hora, 30 dies abans del dia de les eleccions i s'han de retirar 7 dies després dels comicis.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2ahtK8i

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt