TD, dues lletres d'or on s'aferren molts exdiputats

TD, dues lletres d'or on s'aferren molts exdiputats La seu del Parlament irlandès a Kildare Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

La vida de diputat està molt bé gràcies a l'ampli ventall de privilegis com despeses pagades, un bon sou, una bona pensió, vacances estivals de 3 mesos, etc. i segurament és per aquest motiu que n'hi ha uns quants que quan a les eleccions els ciutadans els escombren del Dáil, la cambra baixa del Parlament, no volen acceptar la realitat i continuen anant de diputats.

En aquest sentit, només cal fer una ullada a Twitter per comprovar com alguns dels diputats que van perdre el seu escó a les darreres eleccions generals, celebrades el passat 26 de febrer, continuen utilitzant les sigles TD, que són les inicials de Teactha Dála, paraules que en gaèlic signifiquen “Membre del Dáil” i que tots llueixen amb orgull, un fet bastant habitual en el món anglosaxó, on l'obtenció d'unes titulacions professionals determinades, com  per exemple enginyer, arquitecte o comptable, permeten de posar unes lletres al costat del nom.

Entre els diversos exdiputats que a Twitter encara viuen el somni de ser TD hi ha l'exviceprimer ministre, Eamon Gilmore, que ja no es va ni presentar a les eleccions, Joe Costello i l'exministre d'Educació, Ruairi Quinn, tot i que aquest darrer no ha piulat mai; els tres són del Labour. El “virus” també afecta exdiputats d'altres partits com Sandra McLellan (Sinn Féin), Joe Higgins (Socialist Party), Brian Walsh (Fine Gael), James Bannon (Fine Gael) i Aine Collins (Fine Gael).

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/29ruKD1

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt