Martin McGuinness farà el debut amb Irlanda del Nord

Martin McGuinness farà el debut amb Irlanda del Nord El viceprimer ministre nord-irlandès Martin McGuinness / Foto: Sinn Féin via Flickr

Diuen alguns que no s'ha de barrejar futbol i política però en certs indrets això és una mica difícil, com és el cas d'Irlanda del Nord, on la selecció de futbol, que ahir va perdre contra Polònia per 1 a 0, sempre ha estat molt polititzada i escorada cap al costat unionista. Així doncs, alguns jugadors nord-irlandesos han preferit creuar la frontera, no sense rebre una allau de crítiques i àdhuc amenaces, i jugar amb la República, essent el cas més conegut el de James McClean, originari de Derry i que ha jugat en diversos equips de la Premier League.

De tota manera, després de 18 anys des de la signatura de l'acord de pau de Divendres de Pasqua, els polítics d'un bàndol i de l'altre continuen fent gestos simbòlics a fi de normalitzar la situació; en aquest sentit, Martin McGuinness, un dels històrics membres del Sinn Féin i actual viceprimer ministre del govern d'Stormont, ha anunciat que assistirà al partit que enfrontarà Irlanda del Nord amb Alemanya.

Serà la primera vegada que McGuinness presenciï un partit d'aquesta selecció i és que al Windsor Park de Belfast, el feu dels nord-irlandesos, no l'hi han vist mai. D'altra banda, el seu suport serà per a les dues seleccions de l'illa i també assistirà al República d'Irlanda-Itàlia; ambdós partits seran els darrers de la fase de grups.

URL curta: bit.ly/1YkfFZj

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt