La policia britànica estudia les grans ofertes de Ryanair

La policia britànica estudia les grans ofertes de Ryanair El "Brexit especial" de Ryanair / Foto: Ryanair

Amb una tècnica marca de la casa la companyia aèria de baix cost Ryanair ha tornat a tenir publicitat gratuïta a la premsa arran d'una oferta destinada als residents a Irlanda que tinguin dret a vot al referèndum que tindrà lloc al Regne Unit el proper 23 de juny i que preguntarà als ciutadans si volen romandre o no a la Unió Europea, és a dir, el Brexit.

El motiu de la nova polèmica és que el “Brexit especial”, la tarifa de 19.99 euros per als vols del 22 i 23 de juny destinada, com així ho indica el lema “Fly Home to Vote Remain” (Vola a Casa per Votar de Romandre-hi [a la UE]), als qui vulguin votar de quedar-se al club comunitari però disponible per a tothom qui compri un bitllet independentment del sentit del seu vot o de si vota o no, no ha agradat gens als de Vote Leave, els partidaris de marxar de la Unió.

En aquest sentit, els antieuropeistes han presentat una queixa davant la Metropolitan Police en considerar que l'oferta és corrupció i perquè podria anar en contra de la legislació en matèria de suborns puix que, segons Vote Leave, Ryanair assumeix un cost econòmic a fi d'influenciar una decisió política. Per la seva banda, la companyia aèria ha respost a la polèmica ampliant 24 hores el termini per poder comprar els bitllets i ha continuat fent publicitat contra el Brexit.

A banda de l'oportunisme habitual de Ryanair, en aquest cas concret li interessa que el Regne Unit continuï a la Unió Europea perquè cada any transporta 41 milions de passatgers des de o cap a 13 aeroports de la Gran Bretanya i un canvi d'aquest nivell podria tenir associat un increment de costos, tant d'econòmics per possibles taxes addicionals com de temps i burocràcia. Al Regne Unit Ryanair dóna feina directa a 3.000 persones.

URL curta: bit.ly/1OR02qu

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt