250 setmanes consecutives dient No al rescat

250 setmanes consecutives dient No al rescat La 250a manifestació a Ballyhea, Comtat de Cork / Foto: Ballyhea Says No via FB

Els irlandesos no són gent de sortir a protestar en massa al carrer i una manifestació de 25.000 persones es considera un èxit total, només a l'abast de causes molt concretes com la dels detractors d'Irish Water o la dels favorables o contraris a l'avortament. La majoria prefereix de protestar des del sofà de casa mitjançant les xarxes socials o trucant a la ràdio.

De tota manera sempre hi ha alguna excepció i en aquest cas s'hauria de destacar un nombrós grup de veïns de la població de Ballyhea (Comtat de Cork) que, cada diumenge després de missa, tant si fa sol, plou o neva, s'ha manifestat ininterrompudament des del 2011, any en què es va crear la plataforma “Ballyhea Says No”, en contra de pagar el deute més interessos als inversors privats (bondholders) que havien comprat bons a bancs que a l'inici de la crisi van haver de ser rescatats per l'Estat que, de retruc, va haver de demanar un rescat financer a la troica a fi de no fer fallida.

Aquest diumenge, després de la 250a manifestació, els participants van reunir-se al Charleville Park Hotel per tal de fer un repàs al que s'havia fet fins ara i decidir quina direcció ha de prendre la seva protesta. El grup assegura que les seves manifestacions són tranquil·les, sense cridòria ni fanfàrria i amb una disrupció mínima del trànsit.

Alguns polítics, els de l'esquerra, han mostrat el seu suport cap al grup, com és el cas del president del Sinn Féin, Gerry Adams, o de l'eurodiputat i exdiputat per Roscommon-Leitrim South, Luke Ming Flanagan. I per a les properes eleccions al Dáil hi presentaran un candidat, Diarmuid O’Flynn, un dels fundadors del “Ballyhea Says No”.

Font: Newstalk

URL curta: ow.ly/VQQRZ

Foto original

Torna a dalt