Doblet municipal del Sinn Féin, primer Cork i ara Dublin

Doblet municipal del Sinn Féin, primer Cork i ara Dublin Críona Ní Dhálaigh amb la cadena de Lord Mayor / Foto: Sinn Féin via Twitter

Des d'ahir al vespre les dues ciutats més importants de la República d'Irlanda tenen alcalde (o alcaldessa en el cas de Dublin) del Sinn Féin, una fet que no s'havia produït mai a la història i és que si a Cork la darrera vegada que el batlle havia estat del Sinn Féin va ser l'any 1925, a Dublin és la primera vegada que la primera autoritat de la ciutat és d'aquest partit.

Críona Ní Dhálaigh, la flamant nova alcaldessa, que és regidora del districte Crumlin-Kimmage (Dublin 12) des del 2006, va rebre el suport de 45 consellers (Sinn Féin, Labour, Verds i diversos independents), imposant-se a Jim O'Callaghan (Fianna Fáil) amb 9 vots i a l'independent Mannix Flynn amb 8. Durant el seu emocionat discurs inaugural va dir que era un orgull per a ella servir la seva ciutat i va aprofitar per donar les gràcies a la seva mare, present a la sala de plens, i al seu pare, ja mort, de qui va dir que estaria molt orgullós de la seva fita.

Ní Dhálaigh va avançar la seva línia d'actuació durant els propers 12 mesos, que es centrarà en fer de Dublin una ciutat d'igualtat i que la lluita contra la manca d'habitatge serà prioritària. També va assegurar que lluitaria pels drets dels treballadors, fent referència a Dunnes Stores, de qui va dir que havien rebut un tracte ofensiu, així com els afectats pel tancament a corre-cuita dels grans magatzems Clerys.

URL curta: ow.ly/OXxxa

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt