Humor galàctic del Sinn Féin: eleccions el dia 7, no el 4

Humor galàctic del Sinn Féin: eleccions el dia 7, no el 4 Gerry Kelly parlant amb un soldat galàctic / Foto: pantalla youtube

El proper dijous 7 de maig se celebren eleccions generals al Regne Unit i al districte electoral de Belfast North es produiria un canvi històric en cas que Gerry Kelly, el candidat del Sinn Féin, aconseguís la victòria; seria la primera d'un nacionalista des de la creació del districte l'any 1885. Tanmateix i seguint la política que el partit ha mantingut a la Cambra dels Comuns londinenca, si obtingués un bitllet cap a Westminster no ocuparia l'escó.

Kelly ha estat el candidat del Sinn Féin a Belfast North des del 1997 i a poc a poc ha anat guanyant terreny a costa d'Alban Maginness, candidat dels nacionalistes moderats de l'SDLP (Social Democratic and Labour Party), fins al punt que el proper dijous podria disputar la victòria a Nigel Dodds, el candidat de l'unionista DUP (Democratic Unionist Party) que ha guanyat l'escó de manera ininterrompuda des del 2001 aconseguint sempre més d'un 40% dels vots.

A fi de donar una empenta final a Kelly el Sinn Féin ha utilitzat les xarxes socials per a difondre un vídeo (a sota) ambientat en la saga Star Wars en què el candidat, fent campanya pel nord de Belfast, truca a una porta i li obre un Stormtrooper, un soldat de l'Imperi Galàctic. Kelly li explica la importància del moment i finalment, l'elector, després de reconèixer que fins ara havia votat l'SDLP, assegura que en aquesta ocasió li farà confiança.

La traca final arriba a l'hora d'acomiadar-se quan el soldat galàctic ho fa a la manera tradicional d'Star Wars, és a dir, dient “que la força t'acompanyi”, que en la seva versió anglesa es tradueix com a “may the force be with you”. Però “may the force” sona gairebé igual que “May the fourth” (el 4 de maig) i és llavors quan Kelly torna enrere i li recorda que les eleccions són el 7 de maig, no el 4.

URL curta: ves.cat/mdAY

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt