Cridar “Tiocfaidh ár lá” a la policia és delicte a Belfast

Cridar “Tiocfaidh ár lá” a la policia és delicte a Belfast Il·lustració del Tiocfaidh ar lá / Foto: Quadraro via Deviantart

James Taggart, un home de 40 anys resident a Dunmurry (sud-oest de Belfast), ha estat condemnat per desordre públic essent el delicte comès cridar un dels lemes republicans més coneguts: “Tiocfaidh ár lá”, que vol dir “el nostre dia arribarà” i que fa referència al dia que els sis comtats de l'Ulster actualment sota sobirania britànica s'uniran als 26 comtats que formen la República d'Irlanda.

L'advocat defensor va al·legar que el seu client havia fet ús del seu dret a expressar-se lliurement conforme a la legislació internacional sobre drets humans i que no havia molestat ningú però els magistrats van estimar que el context en què Taggart va cridar la frase constituïa un delicte de desordre públic.

L'home va cridar “Tiocfaidh ár lá” dirigint-se cap a la policia davant del McDonald's de Donegall Place, un lloc força concorregut al centre de Belfast, fet que segons un dels jutges era ofensiu cap a alguns membres de la comunitat.

Durant bona part del judici hi va haver un estira-i-arronsa entre què era llibertat d'expressió i què era ofendre la gent; finalment els magistrats van considerar que l'acció duta a terme per Taggart encaixava amb la definició de desordre públic, és a dir, pronunciar paraules que poden ferir la sensibilitat del públic o dels membres de la policia i que requereixi la intervenció dels agents de l'ordre. La sentència s'anunciarà properament.

Font: Belfast Telegraph

URL curta: ves.cat/k3Sp

Foto original

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt