Poca política en el debat sobre l’abolició del Senat

Poca política en el debat sobre l’abolició del Senat Cartell del Fine Gael demanant el "Sí" / Foto: Liffey

El proper quatre d’octubre se celebrarà el referèndum sobre l’abolició del Senat però sembla que l’assumpte no interessa gens als ciutadans perquè, de fa temps, veuen com la majoria de notícies sobre la cambra alta no tenen res a veure amb temes polítics sinó amb el malbarat de diners públics i tot indica que guanyarà el "Sí".

El darrer cas és el de Terry Leyden, senador del comtat de Roscommon, que va haver de suspendre la inauguració d’un pub que és una rèplica del que hi ha al Dáil en saber-se que havia enviat les invitacions fent servir sobres del parlament, que són gratuïts però que en pricipi s’han d’utilitzar per qüestions relacionades amb la tasca de senador. Leyden va assegurar que no coneixia aquesta norma.

Un altre front obert és el del Fianna Fáil, l’únic partit que defensa el manteniment del Senat atès que hi té uns quants damnificats de les darreres eleccions generals del febrer del 2011 i que acusa el Taoiseach Enda Kenny de no voler participar en cap debat televisat per tenir por a no saber defensar la seva aposta d'abolir la cambra alta del parlament. Tot i que el Fine Gael i el Labour defensen el "Sí", hi ha veus dins d'aquests partits que hi estan en contra, sobretot els que són senadors i tenen un salari extra amb el generós sistema de dietes.

URL curta: ves.cat/hmMy

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt