Poc interès dels mandataris estrangers per Farmleigh

Poc interès dels mandataris estrangers per Farmleigh La Farmleigh House al Phoenix Park de Dublin / Foto: Wikipedia

De negoci ruïnós es podria considerar el manteniment de la Farmleigh House al Phoenix Park de Dublin, una residència destinada a allotjar mandataris estrangers de visita a Irlanda però que sembla ser que no genera gaire interès entre caps d’Estat i primers ministres, que prefereixen anar a dormir a qualsevol altre lloc.

L’any 1999 l’Estat va comprar l’edifici a la família Guinness per un import equivalent a 29,2 milions d’euros i s’hi han fet reformes per valor de 38,75 milions. Malgrat tot aquest dispendi, des del 2001 fins ara només 40 mandataris s’hi han allotjat i segons les darreres dades, la cosa va a la baixa perquè en els 18 últims mesos només ha rebut dues visites, la del rei de Lesotho i la del primer ministre del Canadà. Anteriorment també hi havia fet nit la reina d’Anglaterra durant la seva històrica visita a la República al maig del 2011.

Quan no hi ha cap VIP l’edifici roman obert al públic amb visites guiades i l’any passat en va rebre 375.064 que, de moment, són de franc. Nogensmenys, això podria canviar si, com s’ha proposat, es cobra un preu simbòlic als visitants a fi d’intentar tenir uns ingressos que redueixin el dèficit generat pel manteniment de la residència.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/hhiZ

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt