Poc interès pels documents del 1982 ara desclassificats

Poc interès pels documents del 1982 ara desclassificats Presoners de guerra argentins a Port Stanley el 15 de juny del 1982 / Foto: Wikipedia

Cada any es desclassifiquen els documents estatals generats trenta anys abans i es descobreixen les interioritats del govern que, molt sovint i amb el pas del temps, tenen un cert aire còmic. Aquest any ha tocat el 1982, força carregat a causa d’esdeveniments com la Guerra de les Malvines, el naixement del Príncep Guillem d’Anglaterra o les trifulgues polítiques amb el Taoiseach de llavors, Charles Haughey, com a estrella.

Pel que fa a les Malvines el Regne Unit va enfurismar-se en considerar que Irlanda no li donava suport, sobretot a partir de l’enfonsament fora de la zona d’exclusió militar del General Belgrano, buc insígnia de la Marina Argentina i que va causar centenars de morts. El Príncep Guillem va generar un dilema a les autoritats irlandeses perquè com que el pare de la criatura no era cap d’Estat, segons el protocol, no l’havien de felicitar tot i que, finalment, el President Hillery ho va fer.

Els documents van estar disponibles la darrera setmana de l’any per a periodistes i historiadors i a partir d’Any Nou podien ser consultats per tothom. Tanmateix, fonts de l’Arxiu Nacional han assegurat que no hi ha hagut gaire interès dels ciutadans i de les 16 persones que hi van anar el primer dia, el 2 de gener, ningú no va interessar-se pels documents del 1982 ara desclassificats.

Font: Irish Times

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt