Els VIPS de la Unió Europea amb Ryanair i en bicing

Els VIPS de la Unió Europea amb Ryanair i en bicing Durao Barroso arribant a Dublin / Foto: Liffey

Fa uns dies el govern irlandès va donar carbassa a Ryanair en l’intent del malvat O’Leary de comprar el 25% d’accions d'Aer Lingus en mans estatals i fer-se amb el control de la seva competidora perquè, segons el ministre de Transport Leo Varadkar, no era un bon negoci per a Irlanda.

Però com que les finances públiques no estan per a molts luxes, ara, el mateix govern ha acceptat el tracte ofert per Ryanair i és que volen que la festa de la presidència irlandesa de la Unió Europea els costi tan poc que fins i tot promouran l’ús de la bicicleta entre els delegats europeus; el servei de bicing, el Dublin Bikes, el podran utilitzar de franc.

Durant el proper semestre, de gener a juny del 2013, els funcionaris que hagin de desplaçar-se a les reunions de Dublin des de Brussel·les gaudiran d’una tarifa plana de 49,99 euros amb pagament a 30 dies, canvis gratuïts a la reserva i l’exclusivitat d’una línia de telèfon de consulta i taulells als aeroports.

Pel que fa a l’equipatge no hi haurà privilegis, fet que no agradarà gens a aquells que estan acostumats a rebre un tractament VIP i a més, no volaran des de Brussel·les sinó que ho faran des de Charleroi, afegint més escarni als soferts euroburòcrates.

Segons Ryanair, només transportant 1.000 funcionaris amb la companyia el govern podria estalviar-se 3,5 milions d’euros que podrien ser molts més puix que es calcula que durant el semestre irlandès hi haurà més de 15.000 viatges entre Dublin i Brussel·les.

Ryanair va fer l’oferta al setembre però en no rebre resposta l’aerolínia va llançar un dels seus habituals atacs contra el govern acusant-lo d’ignorar-los i de fer perdre diners al contribuent; el govern va respondre que estaven estudiant l’oferta a través del nou Servei de Compres i que necessitaven més detalls. 

Font: Evening Herald

Torna a dalt