Proposició de llei de Flanagan pro legalització del cànnabis

Proposició de llei de Flanagan pro legalització del cànnabis El diputat independent Luke "Ming" Flanagan / Foto: Broadsheet.ie

Luke “Ming” Flanagan, diputat independent per Roscommon-Leitrim Sud que porta molts anys fent campanya per descriminalitzar el consum de cànnabis, ha assegurat que el proper mes d’abril presentarà una proposició de llei al Parlament per legalitzar aquesta substància.

El diputat va deixar de fumar cànnabis fa més d’un any i mig per evitar que la seva dona i els seus dos fills veiessin entrar la policia a casa per arrestar-lo i també perquè es podria enfrontar a una pena de presó de 6 mesos i alhora perdre la seva acta de diputat.

Tot i que Flanagan té l’objectiu de sortir-se’n no espera rebre gaire suport al Dáil però creu que, com a mínim, servirà per a demostrar que la majoria de diputats són uns hipòcrites; a més, es veu obligat a presentar propostes perquè per això els electors el van votar.

El diputat denuncia que hi ha una idea preconcebuda que fumar cànnabis és dolent però, malgrat tot, hi ha gent que en fuma. Així doncs, afegeix, l’Estat està deixant escapar molts diners via impostos en no regular-ho.

D’altra banda el departament de Salut espera poder tirar endavant una nova llei que permeti prescriure medecines basades en el cànnabis com el Sativex, recomanat per al tractament de l’esclerosi múltiple.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt