Guanya el “Sí” i s'evidencia que Varadkar no és profeta a la seva terra

Guanya el “Sí” i s'evidencia que Varadkar no és profeta a la seva terra Leo Varadkar amb el Taoiseach Enda Kenny / Foto: Leo Varadkar

Com era d’esperar veient el que deien les enquestes el “Sí” va imposar-se en el referèndum sobre els drets dels infants per 58% a 42% tot i que, en principi, s’esperava una diferència molt més àmplia. Tanmateix, molts ciutadans hauran fet el que fan sempre en aquest tipus de consulta: aprofitar l’ocasió per a castigar el govern independentment de quina sigui la pregunta.

El nivell de participació va ser un pobre 33.5%, el tercer més baix d’entre totes les eleccions i referèndums de la història, només superat pel de 1996 (29.2%) i el de 1979 (28.5%), éssent els centres de votació de la zona de Dublin els que van tenir una afluència més alta. A destacar els 4.600 vots nuls, molts dels quals demanant l’alliberament de l’empresari Seán Quinn empresonat recentment per obstrucció de la justícia.

Només hi va haver 3 districtes electorals on va imposar-se el “No”: els dos del comtat de Donegal, que també van ser els dos amb una participació més baixa i el de Dublin Nord-oest que, curiosament, és el del ministre de Transport Leo Varadkar, cap de campanya pel “Sí” del Fine Gael i que demostra que no és profeta a la seva terra.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt